Crista Bruine de Bruin
Paarden zijn een spiegel van jezelf

Jureren

Vanuit mijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van de sport heb ik  11  jaar geleden de B/L jurycursus gevolgd om ook vanuit een ander oogpunt de paardensport te bekijken en mijn leerlingen beter te kunnen begeleiden bij hun wedstrijden. Twee jaar later heb ik vervolgens de Z jurycursus gevolgd en twee jaar daarna de ZZ-Licht jurycursus.

Ik vind het heel belangrijk dat deelnemers aan dressuurwedstrijden positief commentaar meekrijgen zodat zij daar in hun training weer verder meekomen.

Mijn protocollen staan daarom altijd vol met commentaar of vraag de deelnemers ook wel eens na het groeten naar mij toe te komen, om de deelnemers beknopt, mondeling, positief commentaar mee te geven. Dat ze daar wat mee kunnen, voor hun volgende proef. Ik hoor van deelnemers dat ze dat vertrouwen geeft. Ik als jurylid zit tenslotte te jureren voor de combinaties  en ben altijd bereid om na een wedstrijd mijn bevindingen toe te lichten.

Ik ben initiator van regionale jurybijeenkomsten waarbij gerenommeerde juryleden – zoals Mariette Sanders, Adriaan Hamoen en Joyce Heuitink – in kleine groepen intensieve bijscholing geven aan basisjuryleden. Je raakt immers nooit uitgeleerd in de paardensport en ik sta altijd open voor ontwikkeling.