Crista Bruine de Bruin
Paarden zijn een spiegel van jezelf

Proefgerichte clinics

Wil je beter presteren op wedstrijden en inzichten krijgen hoe een jury de proef beoordeelt? Wat wil een jury zien? Hoe rijd je een goede proef? Hoe wordt jouw proef beoordeeld?

​Ik geef regelmatig proefgerichte clinics. Daarin wordt aandacht besteed aan alle onderwerpen waar je als deelnemer van dressuurwedstrijden behoefte aan hebt. In de proefgerichte clinic starten we met het rijden van een proef op het eigen niveau (of één niveau hoger). Deze beoordeel ik als KNHS jurylid middels een protocol, die de combinaties na afloop van de clinic mee naar huis krijgen. Direct na de proef volgt een instructiegedeelte waarbij de nadruk ligt op de punten die in de verreden proef aandacht behoeven.

Uiteraard staat het vrij om van de clinic video-opnames te maken om de feedback op een later tijdstip nog eens rustig opnieuw te bekijken en te beluisteren.

De clinics zijn geschikt voor alle combinaties tot en met ZZ-licht niveau. Dit kunnen dus ook combinaties zijn die nog niet op wedstrijden zijn geweest en graag eens willen kijken waar ze staan. Een proefgerichte clinic geldt per combinatie en duurt 30 minuten.