Crista Bruine de Bruin
Paarden zijn een spiegel van jezelf

Mexico

Enkele jaren geleden, maakte ik voor het eerst kennis met de charme van Mexico nadat Anne Loosveld, van Equine Support International, mij benaderde met de vraag om daar te gaan coachen. Zonder aarzelen heb ik deze kans met beide handen gegrepen en kort daarna begon mijn avontuur in San Miquel de Allende, wat op vier uur rijden van Mexico City ligt. Mijn reis begon op Schiphol waar ik als groom op het transportvliegtuig van KLM met de paarden mee vloog. Tijdens de vlucht verzorgde ik samen met de steward en de andere grooms, de paarden.

Ik vind het erg leuk en bijzonder om op deze manier een reis te ondernemen, je ontmoet heel veel nieuwe mensen, en het is leuk om het mee te maken.

Eenmaal aangekomen in Mexico ben ik aan de slag gegaan met het coachen en begeleiden van Nicole Zijlstra en Rafael Lavista. Daarna kwam ik op verschillende stallen terecht waar ik diverse ruiters en amazones heb gecoacht. In mijn oude ‘Volkswagen Kever’ reed ik op en neer tussen de verschillende locaties. De trainingen die ik gaf, Engelstalig, varieerden vanaf level 1 t/m level 4, dat is in Nederland vergelijkbaar met B t/m ZZ-licht niveau.

Als aanvulling op de training reed ik ook zelf op de paarden om zo nog beter feedback te kunnen geven. Het groeiproces zien, die de ruiters en amazones doormaken, is een van de dingen die mijn werk leuk maakt. Het trainen en begeleiden om zo samen doelen te behalen is iets wat heel veel voldoening geeft. Ik prijs mezelf gelukkig dat dit op mijn pad is gekomen, en met deze ervaring ben ik klaar voor wat de toekomst me brengt.