Crista Bruine de Bruin
Paarden zijn een spiegel van jezelf

Wie ben ik?

Ik ben geboren in Aalsmeer en opgegroeid op het bedrijf van mijn ouders. Mijn familie runde een eigen manege en pensionstal en daar is het paardrijden mij met de paplepel ingegeven. Ik zat op hele jonge leeftijd met veel plezier in het zadel. Op mijn 14e gaf ik al les op de manege en toen ik 2 jaar later mijn middelbare school had afgerond, ben ik op het bedrijf van mijn ouders gaan werken. Wat vroeger hobby was werd later mijn beroep.

Op achttien jarige leeftijd reed ik bij de Young Riders en heb daarna verschillende paarden in het ZZ-licht en ZZ-zwaar uitgebracht. Bij de senioren heb ik Lichte Tour gereden. Later heb ik het bedrijf van mijn ouders zelfstandig overgenomen. Ik geef nog steeds met heel veel passie en plezier mijn leerlingen les op verschillende niveaus van basis tot en met Lichte tour. Juist het bijbrengen van de basis geeft mij veel voldoening omdat een goed fundament een voorwaarde is voor topsport!

En natuurlijk ben ik in bezit van een hippisch instructeursdiploma.